12. jul, 2015

Båndtrening

Den første treningsøkt i bånd er vel gjennomført om jeg skal si det selv. Alle gikk fint i løst bånd, og var veldig oppmerksomme. Det er en unik mulighet nå å trene på å gå i bånd med dem, men det er viktig å passe på at ikke båndet blir stramt så det blir negativt, det er fort gjort å komme i den situasjonen at valpen yter motstand hvis båndet blir stramt. Det er da naturlig for dem å trekke seg unna, og det er fort gjort å lære valpen å trekke i båndet i steden, og det er jo ikke det vi ønsker...  

Jeg går gjennom båndtrening før de reiser herfra, og følger valpekjøperne de råd de får, skal båndtreninga gå som en lek. 

Noen av dem er nå i en ny "spooky age" periode, og f.eks er det skummelt med høye lyder på fremmed sted. De avreagerer raskt, men det er viktig å ikke belaste valpen så mye i denne fasen, det går fort over, og da kan den treninga tas opp igjen. De lærer så fort nå, og bare en eneste eksponering kan være nok til å lære valpen noe hyggelig - eller at noe er skummelt. 

På kjent sted er ikke noe skummelt i det hele tatt, der er de trygge og takler både uvante lyder og andre ukjente ting på en helt annen måte. 

Del denne siden