1. jul, 2015

De siste to dagene

... har det vært varmt for de små! 

Vi har flyttet valpegården litt, og da ble det jo litt nytt i går også, de fikk også inn litt vann de kan tråkke i, men det var ikke kult.... Våte labber ville de ikke ha. ;-) 

I natt har de vært løse i hele rommet, og fått velge hvor de ville sove, selvsagt ville de ligge sammen med de voksne,  det har vært rolig hele natten, avisene var tørre, og det var noen skikkelige dammer ute i morges! ;-)

Før vi flyttet valpegården, måtte gresset klippes, gressklipperen var litt skummel først, men så var det greit. Det ble en del gress, og framfor å rake, brukte jeg løvblåseren, en av valpene reagerte med å løpe en meter unna og snu seg,  så var det greit, de andre bare tittet på det rare brølende blå monsteret, og da jeg la den på bakken gikk alle rett bort for å sjekke. Kompressoren som startet var ikke noe problem, men den har de hørt før på litt lenger avstand. 

Da vi hadde flyttet valpegården, la vi presenning utover så de kunne gå på den, det var kjempegøy, så det ble full lek på det morsomme underlaget. De likte at Vegar kom og lekte med dem også, og de prøvde å ordne litt på sveisen hans. 😉 

I dag har de vært ganske slappe, varmen får ta skylda for det, satte opp en parasoll som de har ligget mye og sløva under, men de har også hatt lekeraptuser med både flasker med godis inni og med en lekemus. 

Vi har hatt besøk av nabobarn i dag også, det er alltid stas.  

VI har ikke hatt så mange økter med klikkeren som jeg egentlig hadde planer om, men de har allerede begynt å tilby adferd, nærmere bestemt "sitt". Ingen kommando på det, men kun nærvær av et menneske som utløser det, enten de løper bort til noen eller noen kommer bort til dem, de begynner å vise det som ofte kalles "automatisk sitt".  

I kveld da de skulle få kveldsmat, satt de som perler på rad alle tre, ganske morsomt å se! 

De er matglade og nå er elgbein mer interessant for dem alle, magene er fine og de vokser jevnt og godt, og de følger vanlig utvikling mht de forskjellige fasene de går gjennom. 

Personlighetene begynner å vise seg, og egenskapene i alle fall ifht søk kommer fram nå, gjenstandsinteressen er som Karmas forrige kull ganske god, det gir en liten fordel ifht trening og belønning, og kan gjøre LP og brukskonkurranser mer oppnåelig. ;-) 

De neste dagene vil avsløre mer og mer, det er spennende med valper på denne alderen og framover noen uker. ;-) 

Egentlig skulle man alltid ha en valp..... ;-) Men hjelpes så mange hunder det skulle blitt da, det går jo ikke. Det er bare at valpetrening er så moro! Håper de som overtar vil finne det like gør, for disse små er absolutt trenbare! ;-)

Del denne siden