28. jun, 2015

Valpetrening

Mange spør om når de kan starte å trene valpene sine.  I denne  bloggen til When Pigs Fly  Dog Training  står det godt beskrevet og her er videosnutter som viser akkurat sånn trening jeg gjør med valpene fra ca uke 4.  Start med en gang du får valpen i hus, den har en utrolig stor kapasitet til å lære, og mye kommer lettere enn om du venter, de trenger færre repetisjoner enn de vil gjøre om f.eks et halvt år.

Det som noen ganger kan være utfordringen med små valper er å finne  gode forsterkere, men rått kjøtt/kjøttdeig funker alltid, vi har også forsøkt med leverpostei og noen små myke treningsgodbiter av rent kjøtt, men det er ikke like stas. 

Det er mange år siden jeg betinget klikkeren på det første kullet, og det er moro å se hvor fort de fatter poenget, hvor forskjellige de er - og hvor like de er.... 😉

Ellers;

Valpene gjør fremskritt og nå går alle tre opp trappa til valperommet, det er bare tre trinn, men for en av gutta har det vært vanskelig. Han har fått litt hjelp og støtte, men har vært nødt til å løse det selv, og nå er han kjempeflink, de vokser på å mestre ting, det gjelder oss alle, både to- og firbente, valpene er intet unntak. ;-) I går var de ute mye av dagen, i dag er det kaldere og noen regnbyger, så dette blir nok en dag de bare går ut for å gjøre sine forretninger og for å komme over tunet når de skal være med inn i hovedhuset.

I natt sov de i buret med døra igjen for første gang, så de vekket meg først 3.30 for da var det en som bare MÅTTE ut, alle tisset og to bæsjet før vi kunne gå inn og legge oss igjen og sove noen timer til. ;-)  Lite søvn er jo bakdelen med å ha små valper, men heller våkne av at de vil ut og gjøre fra seg der, enn å vaske opp alle labbespor etter at de har tråkket ting rundt etterpå.  Synes de er kjempeflinke, kullet i fjor var også veldig tidlig ute med å bli renslige, har ikke hatt kull tidligere som har vært så gode på det, selv om de har fatta poenget før de reiste herfra nesten alle sammen. Men Karma-barna har vært spesielle her, kanskje hun er så dyktig pga at hun hadde to gode tisper som tok seg av henne og hennes søsken. Mamma Nickie og mormor Netti delte omsorgen for de 8 valpene, og lå side om side i valpekassa og ammet sine barn og barnebarn, begge tok også ansvar for å holde det rent og ordentlig osv. så hun har gått i en ekstremt god skole. 😉❤

Del denne siden