4. jul, 2014

Må skryte litt nå....

Disse valpene er noe for seg selv! 🤩 I dag sov jeg litt lenger (har pleid å ta dem ut rundt 6.00) og var ikke i valperommet før klokka var litt over sju. Det var tørt og rent og jeg ble møtt av en pipekonsert - gjett om de hadde det travelt! Men ikke mer travelt at de alle måtte ha litt kos og oppmerksomhet på veien ut, det satt 4 propeller bakpå dem og de var bare overlykkelige for at det endelig kom noen til dem. 💋

Måtte prøve å time det så de skulle være uthvilte til valpetesten, og det gikk tålelig bra. De fikk mat litt senere enn vanlig, en tur i  hagen og så i hundegården før de fikk gå inn og hvile. De måtte ut og tisse en times tid før testen, men de sovnet igjen etter en tur ut. De sier ifra høyt og tydelig og viser at de nødig vil gjøre noe inne. Avisene er mye bedre å "drepe" enn å tisse på. 😉 

Testen ga ingen store overraskelser, trodde kanskje at en av dem skulle hatt litt mer apportlyst enn han viste for dagen. Alle syntes jeg var skikkelig kjip når jeg bare gikk fra dem når de trodde de skulle få være med inn og få kos.... Dårlig gjort! Vågemot og lydfølsomhet var veldig bra hos samtlige, var egentlig ganske sikker på det... ;-) Det er litt moro med sånne tester, og etter noen kull lærer man seg en hel masse, spesielt når man ser hvordan de utvikler seg videre og kan sammenlikne valpetest med MH for eksempel. Har lært mye om hva adferden jhos valpene kan bety videre, og da er det lettere å gi råd til valpekjøpere om det er spesielle ting som de bør ta hensyn til. 

De er lærevillige, de vet nå hva det betyr å "gå og tisse", da står de gjerne på rad og rekke i hagen og tisser. Klikket kjenenr de og vet at det betyr at det komemr noe godt, har så langt bare fått tatt en klikkerøkt med to av dem, den ene tok fingertarget etter en liten økt, han virker smartere enn "gjennomsnittsvalpen", så han håper jeg vil bli brukt og trent med, det er ekstra moro å trene med en hund som tar ting ekstra raskt!

De har vært på sin første biltur i dag også, de pep litt de første 3 minuttene omtrent, så ble det stille. Vi stoppet litt, de ble liggende å bare kikke. Gikk ut av bilen - ingen reaksjon. GIkk inn igjen og startet, da var det en som pep en gang, hjemover var det ikke en lyd. 

Disse fine dagene er de mye ute, og koser seg med det. Insektene kan være litt plagsomme, i går kveld var det to som fikk stikk, så i dag gikk vi inn i skumringen når insektene var i farta. 

I morgen kommer nye muligheter, vi skal ut på ny biltur og vi skal klikke. 😉

Del denne siden